Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sofie Bracke - Uitnodiging eetfestijn

8 oktober 2015

Beste Gentenaar, beste vrienden,

Sommigen van mijn collega's doen het al vele jaren maar nu mag ik jullie met veel plezier uitnodigen op mijn allereerste eetfestijn op zondag 8 november.
Op het menu? Mijn lievelingskost: fricandon met kriekjes! Voor zij die niet zot zijn van kriekjes of van fricandon; er zijn ook andere wintergroentjes én er is een vegetarisch alternatief. Voor de kindjes is er opvang en animatie voorzien (o.a. een springkasteel) en dus voor de mama's en papa's dé gelegenheid om op zondag eens niet te moeten koken en de voeten onder tafel te steken.

Praktisch:
Wanneer: zondag 8 november, welkom vanaf 11u30
Waar: VIP-school, Martelaarslaan 13, Gent
Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen tot 12 jaar. Plaatsje te reserveren voor 2 november door over te schrijven op BE 28979-6211604-20 met vermelding van hoeveel deelnemers per menu (volwassen/kind/vege).

Het zou me een heel groot plezier doen mochten jullie er willen bij zijn!

 

Het dienstencentrum in Wondelgem zit in een nieuw jasje. Het werd de voorbije maanden volledig aangepast naar de look & feel van de loketten in het dienstencentrum van Sint-Amandsberg. Zo staat er geen glazen wand meer tussen de ambtenaar en de bezoeker, werd de balie verlaagd zodat zowel de ambtenaar als de klant neerzitten aan het loket en kunnen bezoekers via een ticketsysteem vanuit de wachtzaal op een scherm volgen wanneer ze aan de beurt zijn en aan welk loket ze geholpen zullen worden. In de wachtruimte werd ook een speelhoek ingericht waar kinderen kunnen kleuren, met blokken spelen of lezen. Lees er hier meer over.

Op maandag 5 oktober legde ik samen met collega Christophe Peeters de eerste steen van het nieuwe schoolgebouw van de International School Ghent aan de De Pintelaan. Vanaf 1 september 2016 zal het nieuwe schoolgebouw plaats bieden aan 150 leerlingen in kleuter en lager onderwijs. Het gaat om kinderen van expats die vooral tewerkgesteld zijn in bedrijven en kennisinstellingen  in Oost- en West-Vlaanderen. Internationaal onderwijs is namelijk een erg belangrijke voorwaarde voor het aantrekken van internationale kenniswerkers naar onze regio.  Het nieuwbouwproject kost een 4 miljoen euro. Lees er hier meer over.

Vele groeten,

Sofie

Sofie Bracke © 2020