Nieuws

Bijna 12.000 virtuele bezoekers van stadhuis in 2 maanden tijd

30 juli 2014

De virtuele rondleiding van het stadhuis, die op 16 mei werd voorgesteld, heeft al 11.869 bezoekers over de vloer gekregen. De rondleiding wordt vooral uit België bezocht maar ook vanuit o.a. Nederland, Frankrijk en Spanje vinden mensen de weg naar het Gentse stadhuis. 

Wie in Google de zoekterm ‘stadhuis Gent’ intikt, vindt naast foto’s van het gebouw nu ook een virtuele rondleiding in 360° terug die je o.a. een beeld geeft van de Pacificatiezaal, Gemeenteraadszaal en het Oostenrijks Salon. Daarnaast is via onze website www.gent.be maar ook via www.visitgent.be een tour terug te vinden (http://360.poppr.be/virtualtour/gent/stadhuis/#p=Gevel_en_straatkant). 

Intussen maakten al een kleine 12.000 bezoekers gebruik van de link om een blik te werpen op de statige zalen van het Gentse stadhuis. De in totaal bijna 20.000 paginaweergaven werden vooral vanuit België bezocht (11.000 bezoekers). Maar daarnaast werd de link ook bezocht vanuit Nederland, Frankrijk, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Maar ook vanuit Brazilië, Rusland, en Zuid-Afrika werd de tour enkele keren bekeken.

Voor de opnames van de panoramische foto’s en de ontwikkeling van de viewerapplicatie deed de Stad Gent beroep op Poppr, een Gents bedrijf gespecialiseerd in 360° en Google-partnerbedrijf.

 “We zochten een manier om het stadhuis van Gent voor een breed publiek te ontsluiten”, aldus Sofie. “Het stadhuis is immers enkel te bezoeken met een gids en op bepaalde tijdstippen. Ondanks de inspanning om het gebouw zo toegankelijk mogelijk te maken (traplift, loopbrug, assistentie,...) kan voor minder mobiele doelgroepen de drempel toch nog hoog liggen voor een bezoek aan het stadhuis. Het virtueel ontsluiten van het stadhuis biedt hierop een antwoord. Ik kan dan ook alleen maar tevreden zijn als ik zie dat er in amper 2 maand tijd bijna 12.000 mensen ons stadhuis virtueel bezocht hebben. Binnenkort hangen we ook nog een QR-code aan het stadhuis zodat mensen nog vlotter de weg terug kunnen vinden naar onze virtuele rondleiding.”