Nieuws

Gentse praalhuwelijken krijgen nieuw baldakijn

12 mei 2017
Een Gents praalhuwelijk krijgt vanaf vrijdag 12 mei 2017 een moderner tintje. Blikvanger is het gloednieuwe baldakijn. 
 
'Het vorige baldakijn was na 17 jaar dringend aan vervanging toe nadat het elk weekend in weer en wind uithing', aldus Sofie. 'Zo'n baldakijn geeft extra cachet aan een huwelijk, daarom vonden we het belangrijk om een nieuw te laten ontwerpen. Het nieuwe baldakijn is even feestelijk als het vorige maar het kreeg een moderne toets mee, net als de binnenbekleding in de Pacificatiezaal.'
 
Wie kiest voor een praalhuwelijk in Gent betaalt 256 euro, maar krijgt daar heel wat voor terug. Zo krijgen de koppels extra tijd om hun ceremonie zelf in te vullen met geloftes, kunnen ze hun huwelijk online laten streamen en kan er live muziek gespeeld worden. Voor elk praalhuwelijk op vrijdag en zaterdag wordt de Pacificatiezaal feestelijk aangekleed en het baldakijn opgesteld.
Het nieuwe baldakijn kostte 68.231,90 euro en werd ontworpen door het Departement Facility Management van de Stad Gent. De firma Servio uit Roeselare zorgde voor de uitwerking.
Daarnaast werd ook nog geld uitgetrokken om de aankleding in de Pacificatiezaal te moderniseren, in lijn met het nieuwe baldakijn. Zo werden ook de banken op het podium vervangen door moderne, lederen zetels. Net als de robuuste houten palen die naast de blauwe loper geplaatst worden. Zij werden vervangen door moderne, aluminium palen met kleurrijke linten aan.
Sofie Bracke © 2018