Nieuws

Opening nieuwe werkwinkel in Ledeberg

22 april 2010

Sofie opent vandaag de nieuwe werkwinkel in ledeberg. Voortaan kunnen de inwoners van Ledeberg en Gentbrugge terecht in denieuwe vestiging van deWerkwinkel in Ledeberg. De werkwinkel verhuist van de Brusselsesteenweg naar een ruimere stek op de Hundelgemsesteenweg 51.

Gent heeft vier regionaal gespreide Werkwinkels. In deWerkwinkel kunnen werkzoekenden jobaanbiedingen vinden en kennismaken met het volledige opleidings- en begeleidingsaanbod. Werkgevers vinden er dan weer informatie over tewerkstellingsmaatregelen en banenplannen.

Onderzoek toont aan dat vooral de kansengroepen kiezen voor een direct contact in de Werkwinkel. Het gaat om kortgeschoolden, oudere werkzoekenden, allochtonen, leefloners en arbeidsgehandicapten. Voor hen zijn bereikbaarheid en nabijheid zeer belangrijk.

De Stad Gent neemt samen met de VDAB deel aan het dagelijks bestuur van de Werkwinkels en biedt er ook dienstverlening aan. Zo heeft elke Werkwinkel stedelijke consulenten die jaarlijks 220 werkzoekenden uit de kansengroepen een trajectbegeleiding aanbieden. Ook de bijkomende inzet naar aanleiding van de economische crisis, het Actieplan Werk, verloopt via bemiddeling en begeleiding in de Werkwinkels. 

De Werkwinkel Ledeberg kan je vinden aan de Hundelgemsesteenweg 51,
9050 Gent-Ledeberg.