Nieuws

50e startende ondernemer ondertekent starterscontract tijdens het Startersevent

7 juni 2010

Op de vierde editie van het Startersevent op maandag 7 juni 2010 in het stadhuis, zal de 50e startende ondernemer, Hermes Hautekeete uit Drongen, zijn starterscontract ondertekenen. Met het starterscontract wil de Stad Gent aan starters de mogelijkheid bieden financiële steun aan te vragen voor begeleiding, opleiding of investeringen in hun zaak. Alle nieuwe Gentse ondernemers worden halfjaarlijks uitgenodigd op het Startersevent om te netwerken en kennis te maken met de dienstverlening van de Stad Gent.

Nooit te laat om te starten

Hermes Hautekeete (29) uit Drongen baat een carwash uit in Drongen en was eerst niet van plan om zelfstandig ondernemer te worden. De carwash van zijn ouders werd verkocht aan een andere uitbater. Pas toen die het bedrijf opnieuw te koop stelde, greep Hermes toch zijn kans.

 

Steun van de Stad Gent

Ouder en wijzer geworden, nam hij ook onmiddellijk de mogelijkheid te baat om zich goed te laten begeleiden en deed daarvoor een beroep op het starterscontract dat de Stad Gent startende ondernemers aanbiedt. Hermes is daarmee de 50e Gentse ondernemer die die kans grijpt om tot 5.000 euro steun te krijgen voor begeleiding, opleiding of investeringen in zijn zaak.
 

Ondertekening op vierde Startersevent

Dat 50e contract zal Hermes officieel ondertekenen op het vierde Startersevent in het Gentse stadhuis. Ook die events zijn een onderdeel van de ondersteuning die de Stad Gent aan starters biedt. Het event is niet alleen een officiële ontvangst van nieuwe ondernemers, maar biedt hen ook de mogelijkheid om kennis te maken met de dienstverlening van de Stad en om te netwerken met andere starters.