Nieuws

Leerlingen uit deeltijds beroepssecundair onderwijs helpen mee aan Europese licentie KAA Gent

23 juni 2010

Sinds maandag 3 mei zijn 10 jongeren van het project Re-Build aan de slag in het Ottenstadion van eersteklasse voetbalclub KAA Gent. Via de communitywerking van KAA Gent, Voetbal in de stad, kwam KAA Gent in contact met dit tewerkstellingsproject dat deeltijds lerende jongeren de mogelijkheid geeft hun werkervaringscomponent binnen hun opleiding schilderen-decoratie in te vullen. Op woensdag 23 juni 2010 vindt een werkbezoek plaats.

Het project Re-Build is een van de brugprojecten in het Gentse en biedt momenteel plaats aan tien deeltijds lerende jongeren. De jongeren komen in dienst van het Lokaal Werkgelegenheidsbureau(LWB) van de Stad Gent en worden ter beschikking gesteld aan vzw Labeur(sociale werkplaats met expertise in schilder-en pleisterwerken).

Concreet helpen deze jongeren KAA Gent bij het behalen van de Europese licentie. Een bepaling binnen deze Europese licentievoorwaarden stipuleert dat de tribunetrappen van het stadion in een contrasterende kleur moeten geschilderd worden, dit ten bate van de veiligheid van de supporters.

Onder de begeleiding van technisch instructeur Rik Cicovic (vzw Labeur) en onder supervisie van KAA Gent stadiondirecteur Dirk Piens, zijn de jongeren, in twee ploegen van twee maal vijf, gedurende de ganse week aan de slag in het Ottenstadion.

Door deze jongeren de kans te geven werkervaring op te doen in deze motiverende omgeving realiseert KAA Gent de doelstellingen van haar Sociaal Charter en geeft ze haar communitywerking een echte maatschappelijke invulling. KAA Gent en de partners van Re-Build zijn dan ook uitermate tevreden over deze perfecte win-win situatie.