Nieuws

Drieduizend bezoekers aan Markt van de Biotechnologie in Gent

29 juni 2010

De Markt van de Biotechnologie, een initiatief van de Stad Gent om wetenschappelijke ontwikkelingen in de sector beter bekend te maken bij de Gentenaar, was een schot in de roos. Zo’n drieduizend mensen lieten zich uitvoerig inlichten over dagelijkse toepassingen van biotechnologie, op zaterdag 19 juni op de Kouter en op zaterdag 26 juni 2010 op de Dag van de Biotechnologie. De Gentenaren zijn dus duidelijk op zoek over meer informatie over biotechnologie.

Geïnteresseerde bezoekers

Zaterdag 26 juni 2010 vond de Dag van de Biotechnologie voor de tweede keer plaats in het Technologiepark van Zwijnaarde. Zo’n tweeduizend bezoekers konden er de laboratoria en de bedrijven bezoeken. In Zwijnaarde was de Markt van de Biotechnologie ook paraat om toepassingen uit het dagelijks leven aanschouwelijk te maken voor de bezoekers. Zo’n vijftienhonderd mensen lieten zich uitgebreid informeren. De week daarvoor, op zaterdag 19 juni, stond de markt op de Kouter en daar lieten ook zo’n vijftienhonderd mensen zich door getrainde acteurs uitleggen waar enzymen zoal voor gebruikt worden.

Proeftuin voor innovatie
De markt kadert in de ‘proeftuin voor innovatie’. Onder die noemer wil de Stad Gent de bevolking laten zien wat er allemaal gebeurt in de dertien onderzoeksinstellingen in onze stad. De instellingen zijn vaak internationaal gerenommeerd, maar nog onbekend en onbemind bij de Gentenaren zelf. Vorig jaar maakte OCAS in twee containers op het Sint-Baafsplein duidelijk dat ook staal hip en innovatief kan zijn. OCAS kreeg vierduizend bezoekers over de vloer.