Nieuws

Iedereen creatief: tentoonstelling De Bedenkers doet Gent aan in oktober

30 september 2010

Innovatie en creativiteit is niet alleen van alle tijden, maar ook bereikbaar voor iedereen. Dat is de centrale boodschap van de tentoonstelling ‘De Bedenkers’, die in oktober Gent aandoet. Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit, organiseert die tentoonstelling samen met de Stad Gent van zaterdag 2 oktober tot en met zaterdag 16 oktober 2010.

Innovatie voor iedereen

Gent is een innovatieve, creatieve stad. Denk maar aan de vele sterke internetbedrijven die de Stad Gent herbergt of aan de erkenning als Creative City of Music door Unesco. Maar innovatie is niet alleen weggelegd voor hooggespecialiseerde, hoogopgeleide professionals. Het traject van idee tot product is bereikbaar voor iedereen.

Iedereen innovatief

Het bewijs van de creativiteit van de Vlamingen was het programma ‘De Bedenkers’ op VRT. Om van dat succes gebruik te maken en de Vlaming zijn innovatieve kant verder te laten ontdekken, ontwikkelde Flanders DC een reizende tentoonstelling. Die doet, na Antwerpen, Gent aan van zaterdag 2 oktober tot en met zaterdag
16 oktober 2010.

Innovatie kan je leren

Innovatiebeleid kan niet zonder in te zetten op onderwijs. Innovatie stimuleren bij leerlingen is cruciaal en is in Gent onderdeel van het onderwijsbeleid. De tentoonstelling zal daarom verder uitgebouwd worden en in het voorjaar 2011 hernomen worden in het educatieve museum ‘De Wereld van Kina’, waar de tentoonstelling gedurende een jaar aan geïnteresseerde bezoekers zal worden aangeboden.

Praktisch

Tentoonstelling ‘De Bedenkers’ van zaterdag 2 oktober tot en met zaterdag
16 oktober 2010, Bank van de Arbeid, Voldersstraat 1, 9000 Gent