Nieuws

Regio West- en Oost-Vlaanderen gaan voluit voor Internationaal Onderwijs.

18 mei 2011

“Het subsidiëren van een internationale school in Gent ligt voor de Vlaamse overheid zeer moeilijk”. Dat was de boodschap die Vlaams minister van onderwijs Pascal Smet bracht op het symposium rond internationaal onderwijs in West- en Oost-Vlaanderen afgelopen dinsdag. Niet alleen zijn er struikelblokken in onze taal- en onderwijswetgeving, ook de andere internationale scholen in ons land zouden komen aankloppen voor subsidies.

Minister Smet beloofde wel te onderzoeken of het mogelijk is om een nieuwe vestiging van een Europese school in onze regio op te richten.

Meneer de minister,

de stad Gent, Voka West- en Oost-Vlaanderen verzamelden zich enige tijd geleden rond de tafel om de mogelijkheid om zo’n internationale school in onze regio te onderzoeken. Intussen zijn ook enkele grote bedrijven uit onze regio bereid mee te werken aan dit project. We zullen uw onderzoek niet afwachten om verder actie te ondernemen.

Wij gaan voluit verder met het organiseren van de opstartfase van de internationale school in Gent. Onze regio kan immers niet langer wachten. Steeds meer bedrijven geven aan dat het steeds moeilijker wordt om buitenlandse kenniswerkers aan te trekken. Een belangrijke reden daarvoor in het ontbreken van een goede internationale school voor hun kinderen. Als we au sérieux genomen willen worden als slagkrachtige regio moeten we daar verandering in brengen.