Nieuws

Sofie pleit voor digitaal wijkdebat - geef uw mening op Facebook en Twitter

31 augustus 2011

Als het van Sofie afhangt, kan u het volgende wijkdebat vanuit uw zetel volgen en online mee in discussie treden.

“Ik wil er bij mijn collega’s voor pleiten om het volgende wijkdebat live te streamen zodat buurtbewoners vanuit hun luie zetel kunnen volgen. Verder zou het mogelijk moeten zijn om via een chatbox vragen te stellen aan bepaalde schepenen of om via Twitter jouw mening te laten horen over het verloop van het wijkdebat. Dat lijkt me als schepen van innovatie een logische evolutie nu vele Gentenaars beschikken over een computer, laptop, tablet of smartphone.

Gent wil een creatieve, innovatieve stad zijn. Een stad die bovendien rekening houdt met de mening van haar inwoners. Door het wijkdebat ook online open te stellen, zorgen we ervoor dat nog meer Gentenaars kunnen deelnemen. Het is immers niet voor iedereen evident om naar het wijkdebat te komen. Ouders die geen kinderopvang vinden, mensen die liever niet hun vraag in een volle zaal stellen, bewoners die op dat moment nog in de file staan, zij zullen op die manier toch het wijkdebat kunnen volgen en hun mening laten horen.”

 

Hebt u nog ideeën over hoe we het wijkdebat digitaal interactiever kunnen maken, laat het ons weten via de Facebook- of Twitterpagina van Sofie!