Nieuws

5000 Gentenaren ontdekken digitale creativiteit op iMarkt

2 oktober 2011

Ongeveer 5000 bezoekers ontdekten afgelopen zaterdag 1 oktober op een zonovergoten Korenmarkt en in de Sint-Niklaaskerk de iMarkt. Zo'n 15 creatieve digitale bedrijven haalden hun meest nieuwe digitale hoogstandjes uit de kast om aan hun stadsgenoten te laten zien.
Zo kon er gedanst worden tegen een robot, zag je een minihelicopter die kan filmen, ontmoette je de hackers van Whitespace en kon je de nieuwste versie van Tetris spelen waarbij je de blokken moest draaien door zelf te bewegen.

Met dat aantal bezoekers kan onze vierde proeftuin voor innovatie gerust een groot succes genoemd worden.

Ik wil dan ook iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan de iMarkt. Alle deelnemende bedrijven die hun stadsgenoten een kijkje lieten nemen in hun wondere digitale wereld en ook Gent M die de organisatie van de iMarkt op zich nam.

Verslag en foto's via www.gentm.be De foto hierboven is één van mijn favorieten en toont hoe mijn kindjes Jef en Fien de digitale creativiteit beleefden tijdens de Dance Battle van Little Miss Robot.

AVS-reportage over de iMarkt:

Waarom een proeftuin voor innovatie?

Bedrijven die met nieuwe media en digitale toepassingen bezig zijn, zijn goed vertegenwoordigd in onze stad. Hoewel velen in het buitenland erg geapprecieerd worden, zijn ze in hun thuisstad soms veel minder bekend.

Deze Gent iMarkt is de vierde proeftuin voor innovatie die in Gent doorgaat.
In 2008 maakte het Instituut voor Breedbandtechnologie (IBBT) een mobiele site voor de Stad. Een jaar later organiseerde de Stad Gent in samenwerking met OCAS ‘sterk staaltje’. Passanten konden in twee containers op het Sint-Baafsplein via een voel- en doecircuit verschillende toepassingen van staal ontdekken. Vorig jaar palmde de biomarkt van de Stad en het VIB de Kouter in. In verschillende marktkraampjes werd getoond welke soms alledaagse producten als bier en wasproduct voorbeelden van biotechnologie zijn. Dit jaar staat de proeftuin innovatie in het teken van digitale creativiteit. De Gent iMarkt wordt georganiseerd door Gent M, zelf een creatieve speler uit de digitale scène.