Nieuws

'Geen tafelspringster' - beoordeling Sofie in De Gentenaar

17 oktober 2011

Haar grootste uitdaging als schepen werd het creëren van 6.000 nieuwe banen. Dat doel had Matthias De Clercq zich ook gesteld. Dat cijfer haalt ze met de vingers in de neus, de teller staat op 9.409, al geeft ze toe dat de werkloosheid structureel niet voldoende is gedaald. Gent zit aan 10,8 procent, een stuk boven het Vlaams gemdddelde.

Voor het domein sociale economie zijn er al heel wat verwezenlijkingen, zoals Gent stad in werking, De Punt en de vroegere Uco-fabriek. De universiteit en de hogescholen halen betere resultaten met spin-offs. Het talent loopt niet langer weg uit Gent. Al bleef het al zo lang aangekondigde wetenschapspark steken in procedureslagen. In de innovatieve sector wist Gent zich te profileren als een vernieuwende stad. Bedrijfjes in de informatiesector schieten als paddestoelen uit de grond.

Tussendoor zette ze nog een tweede kindje op de wereld en verdween ze kort van het toneel. Sofie Bracke is geen tafelspringster. Ze kwam vrij laat in het schepencollege en was zich nog volop aan het ontplooien als gemeenteraadslid. Politiek kon ze nog niet wegen in dit schepencollege, daarvoor ging het te hard. Ze zet vooral het beleid voort dat De Clercq al had uitgestippeld en moet nog een eigen profiel ontwikkelen. Naast De Clercq en Peeters kan ze gerust zijn in een goede plaats op de lijst. Zij is de jonge vrouwelijke troef van de Open VLD.