Nieuws

Sofie verheugd met taskforce Wetenschapspark

8 februari 2012

“Ik ben verheugd dat minister Muyters een taskforce wil opzetten met alle bevoegde diensten om de mogelijkheden rond een tweede wetenschapspark in Gent te bekijken”, aldus Sofie.

“Ik zal op heel korte termijn een gesprek aangaan met de stad Gent om te weten te komen of er nog een draagvlak voor is, of er nog vraag naar is, of de wil er van die kant nog is om een wetenschapspark te realiseren”. Dat antwoordde minister Muyters deze namiddag in de plenaire vergadering in het Vlaams Parlement op een vraag van Open VLD fractievoorzitter Sas van Rouveroij naar aanleiding van het vernietigende arrest van de Raad van State over het wetenschapspark Rijvissche.

“De minister laat in zijn antwoord uitschijnen dat het Gentse stadsbestuur niet zeker zou weten of een tweede wetenschapspark in onze stad nog opportuun is. Laat me duidelijk zijn, als we de kennisintensieve economie willen verankeren in onze stad, is dat tweede wetenschapspark wel degelijk nodig.

Deze sector staat niet stil. Na een jarenlange procedureslag om Rijvissche, lijkt het ons dan ook beter om ook werk te maken van een volwaardig alternatief op een andere locatie in de stad. Het nieuws dat BASF, ’s werelds grootste chemiebedrijf, een samenwerking heeft ondertekend met het VIB en waarvoor 20 mensen worden aangeworven, is nogmaals het bewijs dat in Gent extra plaats nodig is voor een tweede wetenschapspark.”