Nieuws

Buffalo's geven aftrap van Boetiek Techniek

8 maart 2012

                                                                                                                                                                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met het maken van een tandenborstelrobotje trapten enkele jeugdspelers van AA Gent op woensdag 7 maart Boetiek Techniek af. De Boetiek Techniek-wedstrijd wil de creativiteit en technische vaardigheden bij jongeren naar boven halen. Jongeren tussen 10 en 14 die willen, kunnen met hergebruikt of gerecycleerd materiaal zelf een technologisch hoogstandje maken.

Op zaterdag 12 mei wordt de Gentse Korenmarkt en het Sint-Baafsplein ingepalmd door speciale "techniek-boetieks". De metaal- en technologiesector toont zich met demonstraties, doe-activiteiten en infostands.

De Stad Gent en TOFAM Oost-Vlaanderen willen met de actie de mogelijkheden belichten die de technologische sector jongeren te bieden heeft. Boetiek Techniek wil mee de toekomstige instroom aan gemotiveerde en bekwame werknemers verzekeren. Voor de start van de campagne bouwden een aantal spelers van KAA Gent een "Bristle Bot", een minirobot op basis van een tandenborstel, een batterij en een gsm-motortje. Speler Armin Cerimagic won bij de lancering woensdag de trofee "Beste Technieker 2012", voor zijn Bristle Bot, tweede werd Hannes Van der Bruggen en derde Benito Raman.

Boetiek Techniek krijgt de steun van vzw Voetbal in de stad en de Open Stadionwerking van KAA Gent.

Meer informatie op www.boetiektechniek.be