Nieuws

7 startende ondernemers tekenen Starterscontract

5 juni 2012

Maandagavond 4 juni nodigden Sofie en haar collega Mathias De Clercq opnieuw Gentse (her)starters uit op een nieuw Startersevent in het stadhuis. Het is één van de manieren waarmee de Stad Gent startende ondernemers ondersteunt. Op dit event maken starters kennis met het beleid van de Stad en met andere ondernemers. Met startende collega’s kunnen ze waardevolle ervaringen uitwisselen, diverse partners stellen bovendien hun dienstverlening voor.

Om de ondernemingszin en de ondernemersgeest in Gent te versterken, heeft het Departement Werk en Economie van de Stad Gent een integraal startersbeleid uitgebouwd. De belangrijkste steunmaatregel voor (her)starters is het starterscontract . Waarbij ondernemers die zich vestigen in Gent, een ondernemingsplan voorleggen, zich professioneel laten ondersteunen en via opleidingen hun kwaliteiten aanscherpen, kunnen rekenen op een tussenkomst tot 5.000 euro.
Sinds de invoering van het starterscontract eind 2008 werden al 130 aanvragen positief beoordeeld door het beoordelingscomité. Gisteren tekenden nog eens 7 nieuwe starters een starterscontract.