Nieuws

Audiovisuele sector overspoelt Gentse stadscentrum op zaterdag 29 september

26 september 2012

Zin om eens live een scenarioschrijver aan het werk te zien? Een casting te doen voor een blue screen? Filmtickets te winnen of exclusieve filmpremières uit Gent te ontdekken? Dat kan. Tijdens de iMarktII op zaterdag 29 september palmt de Gentse, audiovisuele scène de Bourdon Arcade in en geeft ze een staaltje van haar kunnen.

Gent hotspot audiovisuele sector

De audiovisuele sector staat stevig in Gent. Zo huisvest onze stad met het Filmfestival het belangrijkste filmfestival in Vlaanderen met een grote uitstraling tot ver daarbuiten. Er zijn de arthousebioscopen als Studio Skoop en Sphinx en met filmopleidingen aan het KASK, Sint-Lucas en de Gentse universiteit worden elk jaar weer nieuwe talenten gevormd. Daarnaast zijn er heel wat zelfstandigen en bedrijven die mooi werk leveren in de productie van films, het maken van decors of zich specialiseren in belichting.

Hoewel er in Gent dus dagdagelijks heel wat broeit in de audiovisuele sector, is de Gentenaar vaak nog te weinig bewust van welke hoogstaande innovaties in zijn of haar stad gemaakt worden. Daar wil de iMarktII verandering in brengen.

 

Zaterdag 29 september

Bourdon Arcade (tegenover stadshal)

10-18 uur