Nieuws

Alternatief plan voor Drongenplein

1 oktober 2012

Op vraag van Open Vld Gent werd het dossier over de heraanleg van het Drongenplein uitgesteld. De voorgestelde plannen stuitten immers terecht op veel protest bij de bewoners en de handelaars. De voorbije maanden werkten Sofie en haar collega Christophe Peeters in overleg met de Drongenaars aan een alternatief plan.

Daarin wordt het centrale plein autovrij gemaakt zodat Drongenplein een plek kan worden voor ontmoeting en activiteiten. Om de verdwenen parkeerplaatsen te compenseren voorziet ons plan in 20 bijkomende parkeerplaatsen achter de kerk , voornamelijk voor mensen die minder goed te been zijn. De Oude Abdijstraat wordt een éénrichtingsstraat richting station wat toelaat om een veilig dubbel fietspad te voorzien aan de kant van de abdij en dwarsparkeren aan de kant van de woningen met ruimte voor terrassen, fietsstallingen en groen. Daardoor kunnen van de bestaande 160 parkeerplaatsen 150 behouden blijven. Dat is niet alleen goed voor de Drongenaars, maar ook voor de lokale handelaars.

Open Vld Gent gaat graag verder in dialoog met de bewoners, handelaars, dekenijen en lokale verenigingen om tot een definitief ontwerp te komen dat gedragen wordt door alle Drongenaars.