Nieuws

Gentse werkzoekenden staan klaar om grafzerken schoon te maken voor Allerheiligen

22 oktober 2012

De medewerkers van het Plaatselijk WerknemersAgentschap (PWA) Gent staan voor het tweede jaar op rij klaar om de Gentse grafzerken proper te maken voor Allerheiligen. Gentenaars die zelf moeilijk uit de voeten kunnen of geen tijd hebben om de grafzerken van hun geliefden schoon te schrobben, kunnen opnieuw een beroep doen op het Gentse PWA.

Praktisch:

Prijs: 6,20 euro per uur en de verplaatsingskosten van de PWA-werknemer. Aanvragen via het centrale nummer van PWA Gent, tel. 09 243 70 53

Voor Allerheiligen, die binnenkort voor de deur staat, willen veel Gentenaars de graven van hun overleden dierbaren poetsen. Maar niet iedereen heeft de tijd om zelf een borstel en zeemvel boven te halen en aan de slag te gaan. En ook ouderen die zelf minder goed te been, zien vaak op tegen deze klus.

Voor het tweede jaar op rij biedt het Plaatstelijk WerknemersAgentschap een oplossing. Voor 6,20 euro per uur gaat een PWA-medewerker aan de slag om de grafzerken op te blinken.

De PWA-medewerker kan de grafzerk grondig afschuren en afwassen, het onkruid rond de grafsteen verwijderen en de door de aanvrager voorziene beplanting aanbrengen. De PWA-medewerker zorgt zelf voor het nodige materiaal en de schoonmaakproducten.

In totaal telt PWA Gent driehonderd actieve medewerkers.

Het PWA Gent werd in 1998 opgericht als een samenwerkingsverband tussen de federale overheid, de RVA, de sociale partners en de Stad Gent. De belangrijkste doelstelling van het PWA was het ‘witten’ van zwartwerk. Bovendien biedt het een antwoord op enkele maatschappelijke noden van Gentenaars.

Het PWA laat de aangevraagde klussen uitvoeren door langdurige werkzoekenden. Zo kunnen zij een extra centje bijverdienen bovenop hun werkloosheidsuitkering. Op die manier zorgt het systeem er dus voor dat langdurig werkzoekenden zich opnieuw inzetten voor de maatschappij. Ze leren ook nieuwe competenties aan en kunnen opnieuw de weg vinden naar de arbeidsmarkt.