Nieuws

PWA Gent staat klaar om eerste sneeuw te ruimen

30 november 2012

Dit weekend wordt sneeuw voorspeld. Wie zijn stoep niet sneeuw- en ijsvrij houdt, riskeert boetes van 60 tot 250 euro. Gentenaars kunnen bovendien aansprakelijk worden gesteld voor de opgelopen schade als een persoon ten val komt op hun besneeuwd trottoir. Die sneeuwellende is gemakkelijk te vermijden door het sneeuw- en ijsvrij houden van het trottoir. Stadsgenoten die het sneeuwruimen graag uitbesteden, kunnen daarvoor terecht bij het PWA.

Wie kan bij PWA terecht:

Alle inwoners van Gent, scholen, verenigingen, dekenijen en meerdere inwoners uit één straat of wijk samen. Prijs:  6,20 euro  per uur + de verplaatsingskosten van de PWA-werknemer. Aanvragen: Via het centrale nummer van PWA Gent: 09 243 70 53 (secretariaat)

Het PWA Gent werd in 1998 opgericht als een samenwerkingsverband tussen de federale overheid, de RVA, de sociale partners en de Stad Gent. De belangrijkste doelstelling van het PWA was het ‘witten’ van zwartwerk. Bovendien biedt het een antwoord op enkele maatschappelijke noden van Gentenaars.

Het PWA laat de aangevraagde klussen uitvoeren door langdurige werkzoekenden. Zo kunnen zij een extra centje bijverdienen bovenop hun werkloosheidsuitkering. Op die manier zorgt het systeem er dus voor dat langdurig werkzoekenden zich opnieuw inzetten voor de maatschappij. Ze leren ook nieuwe competenties aan en kunnen opnieuw de weg vinden naar de arbeidsmarkt.