Nieuws

Zeg 'ja' op 11/12/13, de laatste speciale datum van de eeuw

22 februari 2013

De laatste speciale huwelijksdatum van deze eeuw valt op woensdag 11 december, oftewel 11/12/13. Normaal gezien worden er geen koppels getrouwd op woensdag, maar voor deze speciale dag wordt een uitzondering gemaakt. Ook in december wordt een extra trouwdag ingelast, namelijk op zaterdag 21 december.

11/12/13
Woensdag 11 december 2013, oftewel 11/12/13, is de laatste speciale datum van deze eeuw. Normaal gezien worden in het stadhuis enkel op dinsdag, vrijdag en zaterdag koppels gehuwd. Maar voor deze speciale gelegenheid maakt de Gentse Dienst Burgerzaken graag een uitzondering. Trouwlustige koppels kunnen dus ook woensdag 11 december terecht in het Gentse stadhuis voor hun huwelijksceremonie.

21/12/2013
Van november tem maart kunnen koppels de tweede en vierde zaterdag van de maand huwen. Maar aangezien dit jaar de laatste trouwzaterdag (28 december) tijdens de collectieve sluiting valt, is besloten dat ook op de derde zaterdag van de maand getrouwd zal kunnen worden, nl. op zaterdag 21 december. In december zullen koppels dus zowel op 14 als op 21 december kunnen trouwen.

Sofie: “Onze regeling om tijdens wintermaanden 2 trouwzaterdag per maand te voorzien volstaat om alle trouwlustigen te kunnen huwen. Maar als er door een vakantieperiode 1 trouwzaterdag weg valt, laten we misschien wel enkele koppels in de kou staan. Vandaar dat we ervoor kiezen om dit jaar in december een extra trouwzaterdag in te lassen.

En ook op de laatste speciale datum van de eeuw zullen er dus koppels kunnen huwen. Het verleden toonde al dat koppels graag kiezen voor een speciale trouwdatum. We vonden het dat ook evident om 11/12/13 open te stellen voor huwelijken.”