Nieuws

Sofie registreert het eerste uitvaartcontract

3 juni 2013

Naast het registreren van orgaandonatie en een euthanasieverklaring konden Gentenaars tot voor kort enkel ook hun laatste wilsbeschikking bij het loket Identiteit en Verhuizen van de stad laten registreren. Dat wil zeggen dat mensen enkel konden laten optekenen of ze gecremeerd of begraven wilden worden en eventueel ook op welke begraafplaats ze wilden rusten.

Bij plotse overlijdens of bij het overlijden van personen in een sociaal isolement gebeurt het regelmatig dat de wensen van de overledene niet of onvoldoende bekend zijn. Het registreren van een uitvaartcontract bij de stad Gent kan een oplossing bieden. Als een overlijden wordt aangegeven bij het loket Overlijden van de  dan zal uit de gegevens in het rijksregister meteen blijken dat deze persoon een uitvaartcontract had en dat er contact moet opgenomen worden met die bepaalde begrafenisondernemer of notaris.

Sofie registreerde vandaag het allereerste uitvaartcontract.

Gentenaars die vragen hebben over de registratie kunnen terecht bij de dienst Burgerzaken-loket Identiteit en Verhuizen van de stad Gent. 
Administratief Centrum Zuid, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent. Tel.: 09 210 10 10