Nieuws

Vrijwillige bij- en voorzitters gezocht voor verkiezingen

31 januari 2014

Gentenaars die zin hebben om op 25 mei 2014 voor de verkiezingen van het Europees, Federaal en Vlaams Parlement te zetelen in een bureau kunnen dat laten weten aan de Dienst Burgerzaken van de Stad Gent. Vrijwilligers hebben de keuze om te zetelen in een stembureau, het lokaal waar gestemd wordt, of een stemopnemingsbureau, waar de stemmen geteld worden.

Momenteel staan een 90-tal Gentenaars op de lijst om vrijwillig als voor- of bijzitter te zetelen in een stem- of stemopnemingsbureau. Aangezien Gent 300 stembureaus en 300 stemopnemingsbureaus telt waar er, naast de secretaris, telkens een voorzitter en vier bijzitters aanwezig moeten zijn, zijn er 3.600 mensen nodig om die bureaus te bemannen.

Wat zijn de voorwaarden om vrijwilliger te zijn

- Belg zijn

- 18 jaar oud zijn

- Ingeschreven zijn in de Stad Gent

- Niet uitgesloten of geschorst zijn van het kiesrecht

Hoe in te schrijven?

Aanmelden kan tot en met 31 maart 2014. Inschrijven kan in het AC Zuid, aan het Loket Verkiezingen (1ste verdieping, Woodrow Wilsonplein, 9000 Gent) of in ieder dienstencentrum van de Dienst Burgerzaken van de Stad Gent. Men kan ook mailen naarburgerzaken.verkiezingen@gent.be of een brief sturen naar bovenvermeld adres.

De volgende gegevens zijn noodzakelijk :

Naam, voornaam, geboortedatum, adres van de persoon en de keuze voor een stembureau (voormiddag) of stemopnemingsbureau (namiddag) en de uit te oefenen functie (als bij- of voorzitter).

Eens ingeschreven als vrijwilliger blijft de inschrijving geldig voor alle verkiezingen. Uitschrijven kan eenvoudig via mail of brief na 25 mei 2014.

Informatie
Dienst Burgerzaken, Administratief Centrum, WoodrowWilsonplein 1, 9000 Gent, tel. 09 210 10 10, fax 09 266 72 49, e-mail burgerzaken@gent.be