Nieuws

De verkiezingen naderen: controleer of u uw oproepingsbrief gekregen hebt

16 mei 2014

Op zondag 25 mei trekken we met z’n allen opnieuw naar de stembus. Kiezers kijken beter nu al na of ze hun oproepingsbrief gekregen hebben.

Oproepingsbrief

De stemplichtigen die hun oproepingsbrief niet ontvangen hebben of waarvan de oproepingsbrief verloren is gegaan, kunnen een duplicaat afhalen in het Administratief Centrum Gent-Zuid bij het loket Verkiezingen of in een van de dienstencentra van de Dienst Burgerzaken van de Stad Gent.

Een duplicaat afhalen kan vanaf maandag 19 mei 2014 op voorlegging van de identiteitskaart van de kiezer.

Identiteitskaart

Burgers die hun identiteitskaart verloren of van wie de identiteitskaart gestolen werd, doen het best aangifte bij de politie. De politie bezorgt dan een attest van verlies of diefstal waarmee de burger kan stemmen.

Info 

Burgers die met vragen zitten over de verkiezingen, kunnen bij verschillende informatiekanalen van de Stad terecht.

Zo is er heel wat informatie over deze verkiezingen in Gent te vinden op www.gent.be > Leven > Bevolking > Verkiezingen. Op die webpagina staat naast algemene informatie over de verkiezingen ook een handige lijst van veel gestelde vragen en antwoorden, zoals: ‘Wat moet ik doen, als ik op de dag van de verkiezingen in het buitenland verblijf voor mijn werk? Hoe kan ik stemmen met volmacht? Waar moet ik mijn stem uitbrengen als ik recent verhuisd ben? Met deze en andere vragen kan de kiezer ook bij Gentinfo terecht op het nummer 09 210 10 10, van maandag tot en met zaterdag, van 8 tot 19 uur. Ook op zondag 25 mei is Gentinfo bereikbaar voor informatie, van 8 tot 14 uur. Ook een e-mail sturen kan, naar gentinfo@gent.be.
Voor informatie, attesten en formulieren kunnen burgers terecht bij het dienstencentrum in hun buurt en bij het loket Verkiezingen van de Dienst Burgerzaken: Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, (1ste verdieping), tel. 09 266 72 04, e-mail verkiezingen@gent.be.