Nieuws

5000ste bezoeker Mobiel Dienstencentrum in de bloemen gezet

10 december 2014

Op woensdagmiddag 10 december 2014 zet schepen van Burgerzaken, Sofie Bracke, de 5000ste bezoeker van het Mobiel Dienstencentrum in de bloemetjes. Het is voor het eerst sinds de start in mei 2012 dat het Mobiel Dienstencentrum zoveel bezoekers haalt.

De Gentse Denst Burgerzaken, Gentinfo en de Bibliotheek van Stad Gent bieden hun dienstverlening aan in een omgebouwde vrachtwagen, het Mobiel Dienstencentrum. Elke dag van de week wordt een andere wijk van de stad aangedaan. In de vrachtwagen kunnen Gentenaars een identiteitskaart afhalen, een boek lenen of een vraag stellen. De haltes waar de meeste bezoekers geholpen worden zijn die aan de stations van Gent Sint-Pieters (kleine 2.000 bezoekers) en Dampoort (kleine 1.000 bezoekers) en de Brugse Poort (onegveer 1.500 bezoekers). 

‘Ik ben uiteraard erg tevreden met de stijgende bezoekerscijfers’, aldus schepen van Burgerzaken, Sofie Bracke. ‘Sinds de start van het Mobiel Dienstencentrum hebben we halfjaarlijks de bezoekersaantallen geëvalueerd en het bedieningsschema aangepast waar nodig. Die aanpak blijkt nu vruchten af te werpen. We zullen in de toekomst dan ook op dezelfde manier blijven evalueren.’