Nieuws

Eeuwenoud grafmonument wordt gerenoveerd via sociale economie

14 april 2015

Op dinsdag 14 april 2015 is in opdracht van de Stad Gent gestart met de restauratie van een eeuwenoude grafkapel op de begraafplaats van Sint-Denijs-Westrem. Bedoeling is om via de sociale economie graven te restaureren op de kleinere begraafplaatsen.

De grafkapel van de familie Van den Bossche/D’Hondt-Clifford is meer dan een eeuw oud en een waardevol grafmonument dat tot het Gentse funerair erfgoed behoort.

‘We willen deze legislatuur verder inzetten op de parkfunctie van onze begraafplaatsen en daar valt ook extra aandacht voor het funerair erfgoed onder, ook op de kleinere begraafplaatsen’, aldus  Sofie. ‘Voor de restauratie van belangrijke grafmonumenten op de kleinere begraafplaatsen trekken we jaarlijks 15.000 euro uit en willen we samenwerken met opleidings- en sociale tewerkstellingsprojecten zoals GOCA.’

GOCA, dat de werken zal uitvoeren, is een opleidings- en tewerkstellingsproject waar werkzoekenden een opleiding steenkapper, houtbewerker of siersmid kunnen volgen. Deze drie ambachten zullen nodig  zijn bij de restauratie van het grafmonument op de begraafplaats van Sint-Denijs-Westrem. Personen die langdurig werkzoekend zijn, krijgen via GOCA een kans om zich opnieuw te integreren op de arbeidsmarkt via het aanleren van een bepaalde kunsttechniek. De werken zullen ongeveer negentig dagen duren.