Nieuws

Een sporthal in de deelgemeente Sint-Denijs-Westrem en Afsnee

4 december 2007

Sofie stelde tijdens de commissie Sport van 4 december jl. de vraag naar een sporthal voor de deelgemeente SDW en Afsnee. Zeer tot haar tevredenheid stelde schepen van sport Christophe Peeters een wijksporthal voor beide deelgemeenten in het vooruitzicht.

 

Sofie's vraag

 

In de deelgemeente Sint-Denijs-Westrem en Afsnee leeft al vele jaren en bij vele inwoners de vraag naar een eigen sporthal.

 

De behoefte aan een eigen sporthal is in deze deelgemeente erg groot. Vele inwoners van SDW en Afsnee gaan vandaag sporten in de naburige gemeenten De Pinte of Sint-Martens-Latem maar voor vele gezinnen en zeker voor kinderen is deze verplaatsing of een verplaatsing naar de sporthal in het centrum van de stad of een andere deelgemeente vaak niet haalbaar. In SDW & Afsnee kunnen jongeren vandaag voetballen en tennissen. Andere sporten kunnen zeker in de winter niet beoefend worden in de eigen buurt.

Ik denk dat de inwoners van SDW en Afsnee zeker tevreden zijn met de investeringen van de voorbije jaren in de voetbalclub  KVV SDW en in tennisclub Borluut maar de beoefenaars van andere sporten bleven misschien wat in de kou staan. Een wijksporthal waardoor op een recreatieve wijze een reeks andere sporten kunnen worden beoefend kan soelaas bieden.

 

Daarom volgende vragen:

 

Is de schepen de idee van een wijksporthal voor SDW en Afsnee genegen?

Indien ja, hoe zou deze wijksporthal er kunnen uitzien en waar zou een dergelijke sporthal kunnen worden ingeplant?

Wat kan de timing van één en ander zijn? 

 

 

Schepen Peeters (antwoord wordt verder aangevuld van zodra verslag beschikbaar).

 

Sint-Denijs-Westrem en Afsnee zijn inderdaad de enige deelgemeente waar geen eigen sporthal is.

 

Het doet me plezier te kunnen aankondigen dat in de meerjarenbeleidsplanning en de meerjarenbegroting een wijksporthal voor SDW en Afsnee is voorzien. Pas op, het gaat om een wijksporthal bestaande uit één veld. 

Deze keuze is niet omdat we geen middelen willen/kunnen voorzien voor een grote sporthal maar eerder omdat er geen plaats is. 

De grote moeilijkheid wordt het vinden van een geschikte locatie voor de inplanting van de sporthal. Collega's De Clercq en Temmerman zijn momenteel bezig met een studie rond de steenwegen en de handelsclusters (o.m. Kortrijksesteenweg). De komende periode moet duidelijk worden of de site van de Carrefour in SDW een mogelijkheid biedt voor inplanting van de wijksporthal. Maar pin me hier nog niet op vast.

U begrijpt dat er dus nog wel wat voorbereidende werk zal nodig zijn. Qua timing moet ik dus eerlijk zijn en kan ik niet beloven dat dit er volgend jaar al komt. We willen de sporthal echter voor het einde van de legislatuur bouwen.