Nieuws

Ouders kunnen nu ook hun baby aangeven in AZ Jan Palfijn

5 januari 2017

Vanaf woensdag 4 januari 2017 kunnen ouders hun baby aangeven in een lokaal in de materniteit van het AZ Jan Palfijn. Het AZ Jan Palfijn is daarmee het tweede ziekenhuis in Gent waar de geboorteaangifte van een baby mogelijk is in het ziekenhuis zelf.

Sinds november 2015 hield het Mobiel Dienstencentrum van de Stad halt aan het AZ Sint-Lucas. Dit bleek meteen een groot succes en dus werd een half jaar later beslist om binnen de materniteit een lokaal te reserveren voor geboorteaangiftes. Sinds begin mei 2016 worden 80% van de geboortes in het ziekenhuis zelf aangegeven.

Ook voor geboortes in het AZ Jan Palfijn hoeven ouders nu niet meer naar het Administratief Centrum Zuid te gaan, maar kunnen ze de geboorte in alle rust aangeven in een volledig uitgerust lokaal ter plaatse. Elke maandag-, woensdag- en vrijdagnamiddag tussen 14 en 16 uur zal een medewerker van de dienst Geboorte van de Stad aanwezig zijn.

"We zijn tevreden dat we deze dienst nu ook in het AZ Jan Palfijn kunnen aanbieden', aldus Sofie. "Ook het UZ Gent en Maria Middelares zijn volop bezig met het voorzien van de software. Als alles goed gaat dan kunnen ouders hun baby tegen de zomer van 2017 in elke Gentse materniteit aangeven.'