Nieuws

Stad Gent opent eerste online rouwregister na aanslag in Manchester

23 mei 2017
Op 22 mei 2017 vond in Manchester, ter hoogte van de Manchester Arena, een verschrikkelijke aanslag plaats met tientallen doden en gewonden. De Stad Gent betuigt haar medeleven aan de slachtoffers en familieleden en opent vandaag een online rouwregister. 
Via de website van de Stad Gent kan men een reactie nalaten in de vorm van een tekst, maar ook via een foto, muziek of filmpje. Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je eerst aanmelden. 
 
‘Net zoals bij de aanslagen in onder andere Parijs, Brussel, Istanbul, Nice, Berlijn en nog niet zo lang geleden in Zweden en Egypte willen we als stad laten zien dat dit ons erg raakt', aldus Sofie. 'We willen ons medeleven betuigen, samen met de ongeveer 400 Britten die in onze stad wonen. We willen op die manier ook elke keer even stilstaan bij het gruwelijke geweld. Gentenaars hoeven nu niet meer naar het stadhuis te komen om hun medeleven te betuigen maar kunnen dat voor het eerst gewoon online doen.'
 
Bij bepaalde gebeurtenissen of overlijdens van personen waarbij het stadsbestuur beslist om een rouwregister te openen, zal via dit platform telkens een rouwregister aangemaakt worden waarop steunbetuigingen kunnen geplaatst worden. Alle rouwregisters zullen na een bepaalde periode worden afgesloten maar blijven op dit platform staan.
Alle rouwregisters zullen na een bepaalde periode worden afgesloten maar blijven op dit platform staan.
Sofie Bracke © 2018