Nieuws

Brugje watersportbaan

23 juni 2008

Sofie vroeg in het vragenuurtje van juni naar de stand van zaken in het dossier "brugje watersportbaan".

 

Sofie's vraag:

 

Reeds geruime tijd heeft de stad beslist om ter hoogte van de kano- en kayakclub aan de Watersportbaan een voetgangers- en fietsersbrugje aan te leggen. De nodige financiële middelen werden hiervoor voorzien in de begroting.
 
Vanuit de bevoegde diensten kwam eerder dit jaar het signaal dat het dossier met betrekking tot de aanstelling van de ontwerper zou geagendeerd worden op de gemeenteraad van mei. Bij mijn weten is dit niet gebeurd. Kortom, het dossier blijft aanslepen.

 

Wat is de reden van deze vertraging?
Wanneer zal dit dossier eindelijk van start kunnen gaan en wanneer zal het brugje in gebruik kunnen genomen worden?

 

Het antwoord van Schepen De Regge

Het is zo dat het dossier nog niet in de gemeenteraad is geweest. De aanvragende dienst voor het bouwen van een fiets- en wandelbrug over een zijarm van de Watersportbaan is de Sportdienst.

 

Gelet op de knowhow werd gevraagd aan de dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen om deze taak op te nemen en over te gaan tot het aanstellen van een studiebureau voor de opmaak van het bestek. De bedoeling is dat dit zo rap als mogelijk zou kunnen gebeuren.

 

Er zijn een hele hoop andere dossiers die de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen moet behandelen en dit brugje blijft er altijd een beetje tussenliggen. Het is nogmaals gevraagd er zo snel als mogelijk werk van te maken. Er zijn nog altijd vacatures lopende bij de Dienst die nog niet volledig zijn ingevuld, men probeert te doen wat men kan doen. In ieder geval is het niet de bedoeling het op de lange baan te schuiven. Het bestek voor de aanstelling van een studiebureau is quasi klaar. Het zal zeker aan de gemeenteraad van september worden voorgelegd.