Nieuws

Aftelmoment op oudejaar (3)

14 oktober 2008

Tijdens de commissie cultuur van 14 oktober jl. informeerde Sofie naar de stand van zaken in het dossier rond 'het aftelmoment op oudejaar'.
Met een dergelijke countdown wil Sofie de middenstand in de binnenstad een steuntje in de rug geven en een alternatief bieden voor de Gentse jeugd op oudejaarsavond.


Sofie's vraag:

In september 2007 peilde ik bij het stadsbestuur naar de mogelijkheid om in Gent een aftelmoment te organiseren op oudejaarsnacht. Het stadsbestuur vond dit een zeer waardevolle suggestie en zou de organisatorische en financiële aspecten verder onderzoeken. In juni van dit jaar informeerde ik in deze commissie naar de stand van zaken van dit initiatief. De schepen gaf toen aan dat in september of oktober van dit jaar de concrete plannen zouden kunnen worden voorgelegd.

Terugkomend op mijn initieel voorstel en in navolging van de belofte van de schepen om in de commissie van september of oktober van dit jaar duidelijkheid te verschaffen, had ik graag de stand van zaken gekend van de organisatie van het aftel- en vuurwerkmoment tijdens oudejaarsnacht in Gent.

 

Het antwoord van schepen Decaluwé:
Veel mensen hebben naar een aftelmoment gevraagd. Er is op 25 september een bestek goedgekeurd en opgestuurd naar drie firma’s voor een bedrag van 20.000 euro. Eind oktober verwacht men de voorstellen en zal een keuze worden gemaakt.


Men streeft naar een “niet-klassiek” vuurwerk. De originaliteit van het voorstel zal het halen. Wat de timing betreft: het evenement zal doorgaan op 31 december.