Nieuws

Holisstraat

8 juni 2009

Sofie sloot zich aan bij de vraag van collega Van Laecke over de Holisstraat te Drongen.

 

Vraag van dhr. Filip Van Laecke ivm. de Holistraat te Drongen.


Het wegdek op de (spoorweg)brug in de Holistraat te Drongen bevindt zich in een zeer slechte staat. Niet alleen met de fiets, maar ook met de wagen is het er zeer oncomfortabel en gevaarlijk rijden. Wie is daar verantwoordelijk voor het onderhoud van het wegdek? Tegen wanneer kan het wegdek daar hersteld worden?

 

Mevrouw Sofie Bracke onderschrijft de opmerking van raadslid Van Laecke. Daarnaast merkt ze ook op dat er daar héél snel gereden wordt. Eventueel kan men wel wat snelheidsremmende maatregelen voorzien bij de heraanleg.

 

Schepen De Regge antwoordt dat ook hier de toestand gekend is. Het onderhoud en beheer van de wegverharding wordt uitgevoerd door de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen van de Stad Gent. Integrale vernieuwingen van brugdek en hellingen gebeurt in samenwerking met NMBS (Infrabel).


Naar aanleiding van de uitbreiding van de spoorlijn 50 A staan er tal van werken gepland. Eén daarvan is het vernieuwen van de spoorbrug. Een concrete timing is nog niet gekend. Dit zal nog worden nagegaan bij Infrabel en wordt meegedeeld.
De Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen zal echter wel in eigen beheer bekijken welke curatieve werken haalbaar zijn op korte termijn om toch het rijcomfort te verbeteren.

De opmerking over het snelle verkeer wordt overgemaakt aan de politie.

 

Raadslid Van Laecke vraagt nog verduidelijking betreffende het wegdek, of dit ook zal worden vernieuwd.

 

De schepen antwoordt dat het gaat over een ‘te vernieuwen brug’ waaruit men kan begrijpen dat het wegdek ook zal vernieuwd worden.