Nieuws

Hondentoiletten in Gentse deelgemeenten

26 juli 2009

Mevrouw Sofie Bracke, gemeenteraadslid

 

Bewoners van Mariakerke en Wondelgem spreken me aan met de vraag of ook in hun deelgemeenten geen hondentoiletten kunnen voorzien worden.
 
- Is het Stadsbestuur op de hoogte van deze vraag?
- Zijn er plannen om bijkomende hondentoiletten in Mariakerke en/of Wondelgem aan te leggen?
- Zo ja, op welke locaties zou dit mogelijk zijn en wat is de timing hiervoor?
 
 
De heer Tom Balthazar, schepen van Milieu en Sociale Zaken

 

Is het stadsbestuur op de hoogte van deze vraag?
 
Het stadsbestuur is inderdaad op de hoogte van de vraag naar bijkomende hondentoiletten in deze deelgemeenten. Op dit ogenblik zijn 124 aanvragen voor hondentoiletten verspreid over het Gentse grondgebied.

 

Voor Mariakerke zijn er 7 aanvragen (Planetenwijk, Henri Storystraat, Goudbrokaatstraat, Claeys-Bouüaertpark, Paul Van Tieghemlaan, Rymsdam/Maeswal, Flanelstraat).

 

Voor Wondelgem zijn er 10 aanvragen (Moerbiezielaan, Roodborstjesstraat, Winkelstraat, Gundlichstraat, Vroomstalledries, Wondelgemstationplein, Maïsstraat, Waterhoenstraat, Schaapherderstraat, Sparappellaan).
 
Mariakerke heeft enkel een hondentoilet aan de hoofdingang van het natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen.
 
Wondelgem heeft diverse hondentoiletten (Grensstraat, Westergemstraat, Dikkelindestraat, Mimomsastraat, Geraniumstraat).


Zijn er plannen om bijkomende hondentoiletten in Mariakerke en/of Wondelgem aan te leggen?
 
Binnen deze legislatuur en binnen het vooropgestelde budget (personeel/middelen) kunnen wij maximum nog zo'n 30 hondentoiletten aanleggen.
De volledige aanvraaglijst wordt in het najaar geëvalueerd. Er zijn plannen om nog twee hondentoiletten aan te leggen in Wondelgem en één in Mariakerke, in het kader van het 100-puntenprogramma of parkaanleg.
 


Zo ja, op welke locaties zou dit mogelijk zijn en wat is de timing hiervoor?
 
Te Wondelgem is de inplanting van de hondentoiletten voorzien in de omgeving van Vroonstalledries en één in de omgeving van de Dasstraat (buurt van het Neptunuszwembad) gepland in het najaar 2009.
 
Te Mariakerke is de inplanting van een hondentoilet voorzien ter hoogte van de ingang van het Paul Van Tieghempark in 2010.