Nieuws

Tentoonstelling Sterk Staaltje

15 oktober 2009

Op 15 oktober 2009 opent Sofie Bracke, schepen van, Innovatie en Werk de tentoonstelling ‘Sterk Staaltje’. Deze tentoonstelling vindt plaats vanaf 15 november 2009 op het Sint-Baafsplein

Innovatie is binnen de bedrijven van levensbelang. Gent beschikt over een groot en kwalitatief sterk aanbod aan kennisinstellingen. Maar de Gentenaar is zich hiervan nog te weinig bewust, innovatie is vaak een ‘ver van hun bed’ show.

Indien we een betekenisvolle rol willen spelen in de economie moet onze maatschappij doordrongen worden van innovatie. Vandaar dat de Stad een proeftuin voor innovatie moet zijn. Door innovatie uit het laboratorium te halen en het zichtbaar te maken in het stadsbeeld maken we innovatie voor de gentenaars tastbaar.

Dit jaar wordt ingezet op staal. Hiermee willen we de staalindustrie in een positief daglicht brengen. Want staal staat niet langer voor een grijze maar voor een baanbrekende kennisintensieve industrie. Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door inspanningen van Arcelor Mittal, OCAS en Volvo Logistics.