Nieuws

Ondertekening 30 arbeidscontracten bij Tomaholic BV

10 december 2009

De glastuinbouwsector in de regio van Terneuzen biedt werk aan meer dan 250.000 werknemers. Een aantal jobs kunnen echter niet door de regio zelf ingevuld worden. In Gent startte vorige week dan ook een grootschalige aanwervingactie voor deze bedrijven.

Via “Gent, stad in werking” neemt destad Gent deel aan deze actie. De wervingscampagne werd georganiseerd door de VDAB in samenwerking met het departement Werk en Economie.

De eerste bedrijven, o.a. Tomaholic bv (een Belgische firma), gaan volgende week van start met hun bedrijvigheid. Op donderdag 10 december 2009 worden de eerste 30 arbeidsovereenkomsten getekend waardoor werklozen uit de Gentse regio aan de slag kunnen net over degrens. Hiermee wordt meteen tegemoetgekomen aan de doelstelling van het GOL Gent – Terneuzen, meer bepaald het realiseren van gezamenlijke projecten met als doel de stimulering van de economie en arbeidsmarkt in de stad Gent en de gemeente Terneuzen.

Hier wordt uiteraard een plechtig moment aan gekoppeld in het voorlichtings- en opleidingscentrum glastuinbouw waar schepen Bracke, bevoegd voor Werk aanwezig zal zijn.