Nieuws

Buitenzone Rozebroeken mag openblijven!

14 maart 2022

Goed nieuws voor alle zwemmers: het buitenzwembad, de ligweide en de buitenspeeltuin van LAGO Rozebroeken mogen openblijven! Het Hof van Beroep geeft het Gentse stadsbestuur over de hele lijn gelijk. 

De buitenzone van LAGO Rozebroeken in Sint-Amandsberg mag openblijven. Dat heeft het Gentse Hof van Beroep beslist. De saga begon al in maart 2019. Na een klacht van een buurtbewoner oordeelde een rechter dat het buitenzwembad moest worden afgebroken. Maar de Stad ging in beroep en krijgt nu over de volledige lijn gelijk. Ook de festivals in het park mogen blijven plaatsvinden.

Opgelucht naar de zomer
De uitspraak brengt na bijna drie jaar een einde aan de onzekerheid. Het vonnis van het Hof van Beroep is heel duidelijk: de buurtbewoner kan niet aantonen dat hij schade lijdt door de infrastructuur van het zwembad noch door de activiteiten die in het park plaatsvinden met toestemming van de stad, zoals bijvoorbeeld het Copacobanafestival. In een arrest van liefst 96 pagina’s worden alle inhoudelijke argumenten van de klager ongegrond verklaard, we kunnen dus met een gerust hart naar de zomer toe! Het buitengedeelte mag openblijven en ook de festivals kunnen weer, uiteraard wel met respect voor de buurt.