Nieuws

Camping Blaarmeersen wordt stadsglamping Urban Gardens

25 maart 2022

De nieuwe concessiehouder van Camping Blaarmeersen is bekend. Urban Gardens baat het kampeerterrein de komende 20 jaar uit. Er komen open kampeerruimtes, een groot camperpark met 50 plaatsen, maar ook lodges en glampingtenten om te huren.

Farys, beheerder van het sport- en recreatiepark Blaarmeersen, kreeg de opdracht van de Stad Gent om op zoek te gaan naar een nieuwe concessiehouder voor Camping Blaarmeersen. Die moest mikken op een breed publiek en integrale toegankelijkheid. Na een aanbestedingsprocedure kende Farys de twintigjarige concessie toe aan Urban Gardens.

Nieuwe start
We maken ons op voor een nieuwe start, voor het toerisme van de toekomst. Camping Blaarmeersen heeft zoveel troeven. Midden het groen, maar toch vlak bij ons historisch stadscentrum. De nieuwe uitbater heeft mooie investeringsplannen en zal ongetwijfeld veel toeristen uit binnen- en buitenland aantrekken.

Urban Gardens Gent
Urban Gardens wil er een eigentijdse stadsglamping van maken voor het brede publiek. Er komen open kampeerruimtes, een groot camperpark met 50 plaatsen, maar ook lodges en glampingtenten om te huren. Achter Urban Gardens zitten Parcifal Coeman en Alychlo, de investeringsmaatschappij van ondernemer Marc Coucke. 

Timing
Urban Gardens zal de investeringswerken gefaseerd uitvoeren, zodat de camping al vanaf dit voorjaar kan openen en het hele jaar ook open kan blijven. In eerste instantie zal het centrumgebouw opgefrist worden, maar na de zomer komt er een nieuw, quasi energieneutraal gebouw. De totale werkzaamheden zullen zo'n twee jaar duren.