Nieuws

De Blauwe Kiosk schittert weer op de Kouter

16 april 2022

Goed nieuws voor wie van oesters en champagne houdt: de Blauwe Kiosk is terug! Anderhalf jaar bleef de plek op de Kouter leeg, maar we zorgden voor een oplossing. Door de Kiosk mobiel te maken, kan ze op weekend- en feestdagen weer voor memorabele aperitiefmomenten zorgen.

Onder een stralende zon is de Blauwe Kiosk teruggekeerd naar de Kouter en daar zaten duidelijk veel Gentenaars op te wachten. Het grote terras liep meteen vol met mensen die kwamen aperitieven. De Blauwe Kiosk is een begrip in Gent, maar verdween toen het stadsbestuur de concessie terug op de markt bracht. De plek bleef anderhalf jaar leeg, maar nu is er een oplossing. De Kiosk is niet langer een vaste constructie, maar wordt elk weekend op- en afgebroken. Zo valt ze onder ambulante handel en is er geen nieuwe omgevingsvergunning nodig.

Niet enkel oesters en champagne
De nieuwe eigenaar is Joris Van Duffel van wijndomein Nobel. Hij zal uiteraard voor (schuim)wijn en oesters zorgen, maar hij werkt ook samen met andere Gentse ondernemers zoals Dok Brewing Company, het Hinkelspel en slagerij St. Pierre. Die Gentse link, de samenwerking met de Gentse chef Sam d’Huyvetter en met andere Gentse handelaars, dat is toch wat bij het stadsbestuur de doorslag gegeven heeft om voor dit project te kiezen.

De Blauwe Kiosk opent op weekend- en feestdagen de luikjes, tussen 10u en 20u.