Nieuws

De lichtjes branden weer!

25 november 2022

Met een druk op de knop is de Gentse eindejaarsverlichting officieel aangestoken. “De lichtjes zorgen voor zoveel sfeer in onze stad, daar wilden we niet op inboeten. Wel zijn we omwille van de energiecrisis extra zuinig dit jaar en branden de lichtjes enkel tussen 16u en middernacht.”

Dankzij PuurGent hangen in alle handelskernen van Gent weer duizenden lichtjes, ook in de deelgemeenten en de kanaaldorpen.

“De verlichte draakjes zijn dit jaar verhuisd naar het water aan De Krook terwijl het grote ‘3D Gent-bord’ op de Korenlei is gebleven. In de deelgemeenten en de kanaaldorpen zijn de klassieke natuurbomen dan weer vervangen door nieuwe 3D-bomen die veel meer licht en gezelligheid brengen.”

In totaal zijn in de verschillende handelskernen 95 bomen versierd met ballen of slingers, hangen er zo’n 220 overspanningen boven de winkelstraten en zijn 50 palen en 3 kiosken feestelijk verlicht.

Kerstbomen op Kouter
Bij wie het kriebelt om een kerstboom in huis te halen, kan zoals elk jaar weer terecht op de Kouter. Daar kan je nog tot 24 december, elke dag van de week, een kerstboom kopen. Ook de Blauwe Kiosk is vanaf 1 december elke dag open van 10u tot 20u.