Nieuws

Dolle pret op de Halfvastenfoor

19 maart 2022

Twee jaar na het uitbreken van de coronapandemie staat de Halfvastenfoor weer op het Gentse Sint-Pietersplein. Tot en met 10 april kan je er op meer dan 80 attracties. Ik ging op de openingsavond al ‘een botske doen’, samen met heel wat collega’s uit het schepencollege.

Twee jaar geleden sloeg de coronapandemie genadeloos toe op de Halfvastenfoor. De attracties stonden opgesteld en plots, op 13 maart, moest alles weer afgebroken worden door de federale coronamaatregelen. Ook in 2021 kon de Halfvastenfoor niet doorgaan, maar dit jaar is ze helemaal terug. Zonder mondmaskers of social distance.

Knaldrang
We hebben dit jaar een extra grote promocampagne gevoerd om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de foor. Maar eerlijk gezegd, mensen hebben knaldrang en als je op één plaats kan knallen, dan is het wel op de foor.

Prikkelarme dag
Eén dag wordt er wat minder geknald. Op donderdag 31 maart maken we er een prikkelarme dag. Minder lichtflitsen, minder drukte en minder lawaai zodat ook mensen met autisme of epilepsie van de foor kunnen genieten.

De foor staat nog tot en met 10 april op het Gentse Sint-Pietersplein.  Meer info over de attracties en de openingsuren vind je hier.