Nieuws

Gent is een “en-en-verhaal”

13 april 2022

In Gent valt zoveel te beleven dat het zeker de moeite loont om naar de stad te komen. Dat is de hoofdboodschap van de nieuwe campagne die de Stad lanceert. Geen webshop of baanwinkel kan op tegen de sfeer en de beleving in onze gezellige binnenstad!

Gent is een historische stad met een mooie mix van shoppen EN goeie restaurants EN een mooi cultuuraanbod EN sport EN natuur EN uitgaan EN... Een totaalbeleving die de Stad graag in de kijker wil zetten. Daarom ontwikkelden we samen met PuurGent een nieuwe activatiecampagne. Door ons en-en-verhaal in de kijker te zetten, hopen we mensen te overtuigen om naar Gent te komen. Oók de bezoekers uit de randgemeenten die, om welke reden dan ook, zijn afgehaakt!

Mobiliteitszorgen
Omdat sommige mensen de voorbije jaren afgeschrikt zijn door de LEZ of het circulatieplan, willen we ook aan die mobiliteitszorgen tegemoetkomen. De campagne zal telkens vermelden hoe je naar de stad kan komen, met het vervoersmiddel dat je verkiest. Alle informatie is ook gebundeld op één webpagina.

 

Gratis openbaar vervoer op shop-op zondagen
Elke eerste zondag van de maand is het ook shop-op zondag. De stad Gent biedt op die koopzondagen een gratis ticket aan voor wie in of naar de stad reist met het openbaar vervoer. Sms de code SHOPGENT naar 4884 en je ontvangt een gratis ticket. Het gaat om een enkel ticket dat 60 minuten geldig is. Je telecomoperator rekent hiervoor 0,15 euro aan.