Nieuws

Gentse Culinaire Raad opgericht

22 september 2022

Gentse chefs en foodondernemers hebben de Gentse Culinaire Raad opgericht en worden daarbij ondersteund door de Stad. “Het rebelse karakter van de Gentenaar vind je ook terug in onze keuken. Er mag al eens een hoek af zijn en dat wil de sector graag promoten.”

Enkele bekende namen uit de Gentse culinaire wereld hebben zich verenigd en richten samen de Gentse Culinaire Raad op. Olly Ceulenaere, chef van Restaurant Publiek, wordt voorzitter. De Raad wil de unieke Gentse positie in de culinaire wereld versterken en promoten.

“Talent zat in onze stad. Ook op culinair vlak zie je dat Gentenaars durvers zijn. Ze zijn niet bang om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen. Hun ervaringen kunnen ze nu makkelijker delen dankzij de Culinaire Raad."

De Gentse Culinaire Raad komt vier keer per jaar samen en zal ook mee nadenken over beleidsthema’s zoals tewerkstelling en afvalbeleid. Samen met PuurGent, Visit Gent en Toerisme Vlaanderen worden de krachten ook communicatief gebundeld.