Nieuws

Het grote Schop & Shop plan

23 februari 2024

De komende jaren wordt er gewerkt in de centrale winkelstraten. Om de handelaars te ondersteunen, lanceren we 'Het grote Schop en Shop plan'.

De Veldstraat, de Nederkouter en de omliggende straten krijgen een grondige make-over en dat is hoogtijd. De straten liggen er slecht bij en moeten dringend worden heraangelegd, daar is het iedereen het over eens. Maar die werken zullen uiteraard wel voor hinder zorgen, niet in het minst voor de handelaars. Daarom lanceren we met Puur Gent 'Het Grote Schop & Shop plan'.

"We trekken dit jaar 100.000 euro uit om de handelaars te ondersteunen. Op dit moment voorzien we leuke gadgets waarmee ze hun klanten kunnen informeren, op een positieve manier. Ook al zijn er werken, ze blijven altijd bereikbaar. Later volgen nog meer acties vanuit Travak."

Travak biedt ondersteuning aan horeca- en winkeluitbaters die hinder ondervinden door wegenwerken. Zij kunnen spaaracties opzetten of evenementen organiseren om hun buurt levendig te houden, zoals dat in het verleden al in de Burgstraat en rond de Dampoort gebeurde.

"Ook voorzien we op onze dienst Economie een infosteward, hét aanspreekpunt voor de handelaars tijdens de werken. Die korte lijn en open communicatie is heel belangrijk om frustraties te vermijden."