Nieuws

Marathon geeft boost aan Gentse horeca

31 maart 2022

De Sofico Gent Marathon heeft meer voordelen dan je op het eerste zicht zou denken. Naast de sportieve uitstraling zorgt zo'n internationaal loopevent ook voor een mooie, economische return voor toerisme en handel. Meer dan 1.000 deelnemers boekten een overnachting en meer dan 90% van de lopers wil Gent nog eens opnieuw bezoeken.

De Sofico Gent Marathon zet mensen aan het sporten. Voor drie kwart van de lopers was het de eerste keer dat ze deelnamen. Dat blijkt uit een enquête die organisator Golazo liet afnemen. Ook heeft de loopwedstrijd een internationale uitstraling gekregen. De deelnemers kwamen uit zo’n 40 verschillende landen en meer dan 1.000 mensen boekten één of meerdere overnachtingen in Gent. Meer dan 90% van de lopers geeft aan Gent nog eens opnieuw te willen bezoeken.

Economische return
Met de stadsmarathon zetten we duidelijk heel veel mensen aan het sporten. Ook komen er steeds meer marathontoeristen uit het buitenland en die zorgen voor een mooie, economische return voor toerisme en handel. Daarom vinden we het als Stad belangrijk om deze en andere loopevents te steunen.