Nieuws

Minister Somers bezoekt Gentse e-inclusiewerking

2 maart 2023

Minister Somers kwam in Gent kijken hoe we werken rond digitale inclusie. Onze stad is al jaren voorloper op dat vlak en krijgt de komende twee jaar ruim 1,6 miljoen euro Vlaamse subsidies om de Gentenaar mee te krijgen in de digitale wereld.

Minister Somers bezocht een digicafé waar Gentenaars leren bankieren met hun smartphone, een digipunt waar mensen terecht kunnen met ál hun digitale vragen en hij stapte ook eens binnen in het nieuwe stadskantoor waar Gentenaars geholpen worden aan de doe-het-zelf balies. Het zijn allemaal initiatieven die binnen de e-inclusiewerking van onze Stad vallen.

Op heel veel verschillende manieren proberen we de Gentenaars digitaal mee te krijgen. Dat is ook meer dan ooit nodig want 46% van de Belgische bevolking mist digitale vaardigheden.

In Gent beantwoordden we het voorbije jaar 11.877 digitale vragen, stelden we 1.665 digitale toestellen ter beschikking, volgden 3.592 Gentenaars een opleiding om hun digitale vaardigheden te verbeteren en leerden 967 eerstelijnsprofessionals hun doelpubliek beter te begeleiden.