Nieuws

Modeshow onder Stadshal groot succes!

7 oktober 2023

Meer dan vijftig Gentenaars stonden op zondag 1 oktober op de catwalk onder de Gentse stadshal om Belgische mode te promoten. “We wilden meer diversiteit en deden een oproep aan álle Gentenaars. Jong, oud, een maatje meer of minder, met diverse achtergronden en genderidentiteiten."

Gent is dit jaar gaststad voor de Week van de Belgische Mode. Die vindt plaats van 9 tot 15 oktober, maar als voorproefje was er tijdens de shop-op-zondag op 1 oktober al een unieke modeshow onder de Stadshal. “Na een oproep om model te lopen, waren er na twee dagen al meer dan 130 inschrijvingen. Uiteindelijk stonden ruim vijftig Gentenaars op de catwalk. Allemaal even trots op hun outfit want de Belgische mode is er voor iedereen!”

Ook shoppingroute en podcast

De modeshow was een voorproefje van de Week van de Belgische Mode, van 9 tot 15 oktober. Tijdens die week geven zo'n veertig Gentse winkels Belgische modemerken een prominente plaats. De 'Ik Koop Belgisch-wandeling' brengt je langs heel wat leuke en lokale winkels in de stad. Ook maakte ambassadrice Evy Gruyaert een podcast met drie Gentse makers.