Nieuws

Na middernacht doven we de eindejaarsverlichting

26 september 2022

De Stad Gent gaat voor een warme, gezellige winter en daar hoort ook sfeervolle eindejaarsverlichting bij. "Wel zijn we dit jaar extra zuinig en doven we de lichtjes na middernacht. Zo gaat het aantal branduren van 17u per dag naar 8u per dag."

De Stad Gent kiest al jaren voor energiezuinige ledverlichting waarvan het verbruik minimaal is, maar in deze energiecrisis is de Stad extra zuinig.

“De eindejaarsverlichting zal enkel branden tussen 16u en middernacht terwijl ze vorig jaar de hele nacht bleef branden. Alleen de eyecatchers zoals de draakjes en de grote ‘GENT.’ blijven wel continu branden.”

3D bomen voor de deelgemeentes

PuurGent voorziet de eindejaarsverlichting in Gent en verdeelt de lichtjes tussen 9000 Gent en de deelgemeentes op basis van het aantal handels- en horecazaken per deelgemeente. Omdat sommige deelgemeentes hun verlichting te sober vonden, grijpt de Stad in.

“In de deelgemeentes hebben we ervoor gekozen om de sober verlichte natuurbomen te vervangen door sfeervol verlichte 3D kerstbomen die meer impact, meer licht en meer sfeer zullen brengen. Het gaat in de deelgemeentes over negen 3D bomen met een diameter van drie en vijf meter hoog.”