Nieuws

Nieuwe cafetaria en speeltuin voor Blaarmeersen

25 november 2022

Cafetaria De Waterkant, naast de grote speeltuin in recreatiedomein Blaarmeersen, wordt vervangen door een gloednieuw paviljoen met grote luifel. “Een extra troef voor onze Blaarmeersen. Ouders kunnen er uitrusten terwijl hun kinderen op de nieuwe speeltuin ravotten.”

Cafetaria De Waterkant en de aanpalende speeltuin in recreatiedomein Blaarmeersen krijgen een grondige make-over. Niet alleen komt er een gloednieuw gebouw, ook de speelzone wordt helemaal vernieuwd. De werken starten in mei 2023 en zullen ruim een jaar in beslag nemen.

Paviljoen in het groen
De nieuwe Waterkant zal meer omvatten dan enkel een cafetaria. Er komt ook publiek sanitair, een berging voor het hoogteparcours en op de eerste verdieping zal er een polyvalente zaal zijn die je kan afhuren voor kleine evenementen.

“De Waterkant heeft wellicht het terras met het mooiste uitzicht van Gent, maar het gebouw zelf is erg verouderd. Het nieuwe paviljoen wordt het centrale ontmoetingspunt in de nieuwe speelzone. De grote luifel biedt beschutting tegen zon of regen zodat je er rustig iets kan drinken terwijl je je kinderen in de gaten houdt.”

Toegankelijke speeltuin
Ook de speeltuin wordt helemaal vernieuwd, met veel aandacht voor de groene omgeving en de toegankelijkheid. 

“De speeltuin zal bestaan uit verschillende speeleilanden die met elkaar verbonden zijn door vloeiende betonnen paden. Die zijn minstens één meter breed waardoor de inclusieve speeltoestellen voor iedereen toegankelijk zijn. Tegelijkertijd wordt de verharding zo tot een minimum beperkt."

Nieuwe hotspot aan het water
De volledige zone is als één geheel ontworpen: het paviljoen met luifel, het terras aan het water en de speeltuin vloeien mooi in elkaar over. De geraamde kost voor de nieuwbouw, de speeltuin en de omgevingsaanleg is 3.160.000 euro (inclusief ontwerpkosten, exclusief btw en studie- en projectkosten).