Nieuws

Nieuwe cafetaria en speeltuin voor Blaarmeersen

30 januari 2024

Binnenkort starten de werken aan cafetaria De Waterkant. Er komt een nieuwbouw en ook de speeltuin wordt vernieuwd.

De Waterkant, de cafetaria tegenover de speeltuin in de Blaarmeersen, wordt binnenkort afgebroken. Er komt een nieuwbouw met een cafetaria, een keuken, een groot overdekt terras en publiek sanitair. Ook komt er een berging waar gebruikers van het hoogteparcours hun klimmateriaal kunnen ophalen.

"Naast het prachtige terras aan het water krijgt de nieuwe Waterkant ook een grote luifel aan de kant van de speeltuin. Van daaruit kunnen ouders perfect hun spelende kinderen in de gaten houden. Op de eerste verdieping komt een polyvalente zaal die je zal kunnen afhuren voor kleine feestjes of evenementen."

Naast de cafetaria wordt ook een deel van de speeltuin vernieuwd. De speeltoestellen voor de kleinsten, dichtst bij de cafetaria, worden vervangen. 

"De speeltuin wordt groter en toegankelijker. Er komen waterspeeltoestellen, trampolines en een draaimolen voor rolstoelgebruikers."

Als alles goed gaat, zijn de werken klaar in het voorjaar van 2025. Farys is beheerder en zoekt nog een uitbater voor de cafetaria en het klimparcours. Het ontwerp is van Studiobont architecten, net als de omgevingsaanleg in samenwerking met Arne Deruyter.