Nieuws

Nieuwe hotspot in Bloemekenswijk: Baracuna

20 april 2024

Vrijwilligers hebben de leegstaande kantine van Jan Yoens hebben omgevormd tot Baracuna. Een gezellige bar waar verschillende sportclubs, maar ook buurtverenigingen samenkomen.

Zeg niet langer kantine of cafetaria, vanaf nu spreek je over Baracuna. Het gebouw kreeg een make-over. Farys voerde enkele noodzakelijke werken uit en daarna gingen buurtbewoners en vrijwilligers aan de slag.

"Hartverwarmend hoe de verschillende verenigingen in de Bloemekenswijk zich verenigd hebben om een kille kantine om te toveren tot een warme ontmoetingsplek. Hier zullen verenigingen uit de buurt samenkomen, maar ook de leden en de supporters van de verschillende clubs die actief zijn op Jan Yoens."

Het gaat om de atleten van Stax, de frisbeeërs van Gentle en Disco Douro en sinds kort ook de voetballers van FC Dracuna. 

"Dat doet me als sportschepen veel plezier. Telkens ik hier vroeger passeerde en dat perfecte kunstgrasveld onbenut zag liggen, bloedde mijn hart. Maar we hebben er weer leven in gekregen, op én naast het veld."