Nieuws

Nieuwe skatespot aan Kleindok

4 november 2022

De stad Gent heeft er een nieuwe skateplek bij op de terreinen van een voormalige schroothandel vlabij de Dampoort. “We zijn constant op zoek naar opportuniteiten en kwamen uit op deze leegstaande site. In afwachting van een nieuwe bestemming kan het terrein perfect dienstdoen als skateplek, een win-win!”

Urban Sports zijn razend populair in Gent. Vlakbij de Blaarmeersen ligt het op twee na grootste skatepark van Europa, maar toch blijft de vraag naar extra ruimte bijzonder groot.

“Onze sportdienst is constant op zoek naar nieuwe plekken, maar dat is geen gemakkelijke zoektocht. De ruimte is schaars in onze stad en we houden ook rekening met mogelijke overlast, maar plots kwamen we uit op dit terrein vlakbij de Dampoort.”

Eerst skatepark, later wijkpark
Later komt er op deze locatie een wijkpark, maar dankzij een overeenkomst met Sogent krijgt het nu al een tijdelijke bestemming als skatespot.

“Er staan nu al verschillende gerecupereerde toestellen, zoals een quarter pipe, een curb en een olliebox. En volgend jaar rond de krokusvakantie komt er nog een gloednieuwe halfpipe met spine. We hebben geluisterd naar de wensen van de community. Zo is er ook aan bladers en bmx’ers gedacht.”

Skatespot Kleindok blijft al zeker vijf jaar. Het gaan om een investering van ruim 132.000 euro, met middelen van de Sportdienst, maar ook uit het Wijkbudget en de Jeugddienst.